Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hyena čabraková


Úvod


parahyaena_brunnea_2.jpg

- chováni a zvyky ve volné přírodě
- anatomie
- zvíře v naší zoo
- autor
-přiložené obrázky
-
odkazy

Dobrý den čtenáři budu
psát o Hyena čabrakové

 





Chování a zvyky ve volné přírodě

Hyeny čabrakové žijí v rodinných klanech, ve kterých jsou vztahy udržovány pomocí pachů a nejrůznějších postojů a pohybů včetně naježení hřívy na krku a hřbetě.


Anatomie

Samice je březí 3 měsíce a rodí 1-5 mláďat. Rozmnožování:

-délka těla 110-135 cm
-délka ocasu 19-26,5 cm
-výška v kohoutku 46-88 cm
-hmotnost 37-48 kg
potrava: převážně zdechliny, vejce, bezobratlí, malí obratlovci, plody, na pobřeží i ryby
zdechliny = živá kořist 

Zvíře v naší zoo

Žije v tělocvičně a živí se starými žíněnkami.
Každé ráno cvičí na trampolíně.
Učitelé jí naučili povel mrtvola a vydržela to uš to půl roku a ještě nekončí.

Autor

Filip Maňhal

Přiložené obrázky

Hyena čabraková Hyena čabraková
Hyena čabraková Hyena čabraková
Hyena čabraková Hyena čabraková



 Zdroj

 http://www.zoopraha.cz/
http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi 


zpět na http://www.sgagya.estranky.cz/