Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakadu bílý

kakadu.jpgÚVOD                                                                                                      Ahoj, ukážu vám Kakadua velkého: Popis,potrava,rozmnožování 

CHOVÁNÍ A ZVYKY ZVÍŘETE VE VOLNÉ
 PŘÍRODĚ:Potrava je převážně rostlinná, zejména semena a plody, nepohrdne však také hmyzem. V zajetí krmíme směsí zrnin nebo speciálními granulemi pro velké papoušky. Každý den bychom rovněž měli podávat nakrájené čerstvé ovoce či zeleninu. Z ostatních potravin lze nabídnout piškot, vařenou nesolenou rýži či těstoviny nebo vařené vejce. Vhodné jsou i čerstvé větve ovocných stromů k okusování.
 
Rozmnožování:Kakadu bílý hnízdí v dutinách, samice snáší 2-3 vejce na kterých sedí 27-28 dní. Mláďata vylétají přibližně 80. den. V zajetí patří kakadu bílý mezi často chované druhy a daří se i odchov mláďat. V období hnízdění však tento papoušek může být velmi agresivní, a to jak vůči chovateli, tak i vůči svému partnerovi.
 
ANATOMIE: Třída: ptáci, Řád: papoušci, Čeleď: kakaduovití
                         Rozměry: délka 46 cm, hmotnost 550 g
 
ZVÍŘE V NAŠÍ ZOOV naší máme jednoho kakadua a ten se jmenuje Jiří ,ale už je starej a brzo umře.K jídlu mu dáváme žížali.Klec má v učebně přírodopisu a rád mluvý.
 
Vypracoval: Martin Vokoun
 
odkaz na úvodní stránku:http://www.sgagya.estranky.cz/