Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lemur Kata

                                                                            Úvod

                                         

                                                             Zdaríc  tohle je Lemur Kata o kterém budu psát

Kde žije

Stejně jako ostatní lemuři, je lemur kata endemitem ostrova Madagaskar. Je nejrozšířenějším druhem na tomto ostrově. Lemur kata patří mezi nejoblíbenější a nejvíce chované lemury v zajetí (v zoologických zahradách). Patří, stejně jako ostatní lemuři, mezi ohrožené druhy. Žije v asi 30 člené tlupě.

Anatomie

patří do řádu primátů, podřádu poloopice, konkrétně do čeledi denní lemuři (Lemuridae). Hmotnost: 3kg

počet mláďat:1                                                                                                          délka: 41 cm

Naše ZOO

Žije v přízemí, tedy v prvním patře, tedy venku v kryté místnosti. Má tam větve kde se celý den houpe a má velmi dlouhý ocas.

Psal Tomáš Vlčekc